LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ziua Independenței are loc sub presiune, Zelenski anunțând posibile bombardamente din partea rușilor

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ziua Independenței are loc sub presiune, Zelenski anunțând posibile bombardamente din partea rușilor

Este a 182-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski anunță că de Ziua Independenței sunt posibile bombardamente și atacuri brutale din partea rușilor.

FOTO Profimedia

UPDATE 05:45: Zelenski respinge orice responsabilitate a Ucrainei în cazul morții Dariei Dughina

Zelenski a declarat că „aceasta nu este responsabilitatea noastră” și că femeia suspectă nu este cetățean ucrainean. De asemenea, Zelenski a punctat și că suspecta nu se află pe teritoriul ucrainean, cel ocupat sau nu de forțele ruse.

„Aceasta nu este responsabilitatea noastră.(Femeia) nu e cetățean al țării noastre... nu suntem interesați de ea (...) Ea nu se află pe teritoriul Ucrainei - ocupat sau nu”, a declarat Zelenski, potrivit Hotnews.

UPDATE 05:00 Marea Britanie și Ucraina au inițiat discuții cu privire la eliminarea barierelor în domeniul comerțului digital

Decizia de a facilita comerțul digital face parte din eforturile Marii Britanii de a sprijini Ucraina în această perioadă dificilă, de război. În mai, Marea Britanie a eliminat toate tarifele pentru mărfurile ucrainene, iar acum dorește să elimine barierele în comerțul digital, potrivit Agerpres .

"Marea Britanie este alături de Ucraina şi va folosi comerţul ca o forţă pentru bine cu scopul de a ajuta ţara să îşi reconstruiască economia modernă după acest război barbar", a declarat Anne-Marie Trevelyan.

UPDATE 04:00 Washingtonul va furniza Ucrainei un nou ajutor militar de 3 miliarde de dolari

Statele Unite vor anunţa un nou ajutor militar de aproximativ 3 miliarde de dolari Ucrainei pentru a marca Ziua Independenţei sale dar şi şase luni de conflict, a indicat marţi un responsabil american, scrie AFP.

Casa Albă ar trebui să anunţe oficial acest ajutor miercuri, în aceeaşi zi a celebrării Independenţei Ucrainei, care coincide cu împlinirea a şase luni de conflict de la începutul invaziei ruse în această ţară, pe 24 februarie, a precizat responsabilul sub anonimat, potrivit news.ro.

Ar fi cel mai mare ajutor militar american de la începutul războiului şi ar permite Kievului de a achiziţiona noi arme sau de a finanţa formaţiuni sau operaţiuni. Banii provin dintr-un fond al Pentagonului care poate fi folosit pentru operaţiuni imediate sau pentru achiziţionare de armament.

UPDATE 00:00 Noi explozii au loc la Sevastopol

Mai multe explozii au fost auzite, marți, la Sevastopol în Crimeea. Șeful guvernului rus din Sevastopol Mihail Razvozhaiev a anunțat că mai multe drone ucrainene au fost doborâte de apărarea aeriană rusă.

Deasupra mării, în zona Capului Khersones, apărarea aeriană continuă să doboare drone. Nu există niciun motiv de îngrijorare”, a spus Mihail Razvozhaiev pe rețelele de socializare.

Zelenski a spus că Ziua Independenției Ucrainei este o zi importantă și pentru inamic

Volodimir Zelenski le-a spus compatrioților săi să aibă grijă de Ziua Independenței, deoarece pot avea loc noi bombardamente masive din partea rușilor.

Mâine este o zi importantă pentru noi toți. Și de aceea această zi, din păcate, este importantă și pentru inamicul nostru. Trebuie să ne dăm seama că mâine sunt posibile provocări dezgustătoare și lovituri brutale ale Rusiei”, a spus Volodimir Zelenski, marți seară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene

5 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia